در مدتی که از معرفی لیزرها برای معالجه موهای زائد قبلی است اثبات شده برای معالجه نواحی وسیع پوشیده از گیسو هیچ روشی خوب تر از لیزر نیست . بایستی لیزر بدن خانگیدقت داشت بعضا متخصص ها معتقدند به جای حذف موهای زائد خوب تر است اصطلاح کاهش موهای زائد را به کار پیروزی .
لیزر چیست؟
لیزر نوری تک رنگ و تک ارتفاع موج است . در لیزر موهای زائد عمدتا نوروروشنایی لیزر در رنگدانه ملانینی که در موها به فراوانی یافت می شود , جذب شده و باعث تخریب سلولهای آفریننده گیسو میشود و به همین جهت است که هرقدر موی ضخیمتر و مشکی خیس باشد , ملانین بیشتری دارااست که فروغ و روشنایی لیزر را خوبتر جذب کرده و راحتتر از فی مابین میرود . در عین اکنون زیرا ملانین در خویش پوست نیز موجود است هرچه اندازه آن کمتر باشد , یعنی مریض سفیدتر باشد , انرژی کمتری در پوست جذب شده و احتمال سوختگی ناشی از لیزر گیسو کمتر می شود .
کدام بیماران برای لیزر موهای زائد مطلوب خیس هستند؟
مریض ایده آل , بیماری است که پوستی روشن البته مویی مشکی و کلفت داشته باشد . انتظاراتش واقع گرایانه بوده و مشکل هورمونی نداشته باشد . اگر چه که با ترقی هایی که در مورد لیزر و روشهای سرد کردن پوست بهوجود آمده است بیمارانی که پوستهای تیره خیس داراهستند را نیز می شود به شکل موثری معالجه کرد . در خصوص موهای بلوند , سپید یا این که قرمز رنگ کاهش مستمر موهای زائد غیرممکن است .
اگرچه پرورش این موها را می توان با انجام لیزر گاه تا 3 ماه نیز به تاخیر انداخت ولی معمولا با به عبارتی تعداد و ضخامت و رنگ قبلی مجددا پرورش می کنند , براین اساس این اشخاص درصورت رغبت میتوانند با انجام لیزر هر 3 ماه , رویش موهایشان را فقط در دست گرفتن نمایند .
چه فرآیند و بررسی هایی قبلی از انجام لیزر می بایست صورت بپذیرد؟
ابتدا در زمینهی انجام لیزرهای پیشین، دفعات آنها و نتایج آنها صحبت می شود:
وجود اختلالات هورمونی و علائمی که به نفع آنها وجود دارد (مثل نامنظمی سیکل قاعدگی، ریزش موی سر، جوشهای مکرر صورت و سابقه نازایی): از آنجا که اختلالات هورمونی در بسیاری از بیماران پرمو دیده می شود حتما بیمار باید از این جهت بررسی شود و گرنه درمان با لیزر تاثیر نداشته و به درازا خواهد کشید.
مصرف بعضی داروها که میتوانند منجر به رویش موهای زائد شوند : کورتونها، هورمونها و مینوکسیدیل این داروها باعث رشد موهای زائد می شوند. در این بیماران لیزر اثر مناسب را نخواهد داشت.
وجود بعضی بیماریها مثل پسوریازیس، لیکن پلان، ویتلیگو (برص): در این بیماران احتمال پیدایش ضایعات در محل لیزر وجود دارد.
سابقه اسکار هیپرتروفیک یا کلوئید (گوشت اضافه محل عمل): انجام لیزر در این بیماران احتمال دارد ،سبب ایجاد اسکار هیپرتروفیک شود و بهتر است انجام نگیرد.
سابقه تبخال مکرر: در این بیماران از 24 ساعت قبل تا یک هفته بعد از لیزر باید داروهای ضدتبخال مثل آسایکلوویر استفاده شود.
سابقه عفونت فعال مثل جوشهای چرکی: در صورتی که بیمار جوش چرکی یا هر کانون عفونی دیگری در محل لیزر مو داشته باشد باید تا زمان درمان آن عفونت لیزر به تعویق بیفتد.
برنزه بودن(tanning): به هر روشی که فرد باعث برنزه شدن پوست خود شده باشد، اعم از آفتاب گرفتن یا سولاریم، احتمال سوختگی پوست و ایجاد لک به دنبال لیزر بسیار زیاد است. در این بیماران بهتر است درمان تا زمان از بین رفتن رنگ به تعویق بیفتد و در این مدت بیمار از ترکیبات ضدلک و ضدآفتاب استفاده کند.
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای
- ۹۷/۱۰/۲۷